Doporučujeme

Květák se šalvějí a čedarem

Květák se šalvějí a čedarem | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Květák se šalvějí a čedarem

  • 0
Skvělé a rychlé jídlo. Vyzkoušejte zapečený květák se šalvějí a čedarem.

Ingredience

800 g květáku
150 g nastrouhaného čedaru
250 ml smetany 33 %
sůl
nahrubo drcený černý pepř
máslo na vymazání mísy

Na drobenku:

75 g kukuřičných lupínků
100 g hrubě nastrouhaného čedaru
2 lžíce másla
několik lístků šalvěje

1. Dvě zapékací mísy vymažeme máslem. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky. Rozdělíme je do misek a přelijeme je smetanou, do níž jsme zamíchali nastrouhaný sýr, sůl a pepř. 

2. Rozlámané kukuřičné lupínky smícháme s čedarem. Drobenku rozprostřeme na květák. 

3. Misky zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C 25 minut. Pak odstraníme alobal a pečeme dalších 10 minut. Nakonec na povrch naskládáme lístky šalvěje s kouskem másla a pečeme ještě 5 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás