Ingredience

3 mrkve

2 cukety

sůl

1 šalotka

olivový olej

50 g másla

1 chilli paprička

2 lžíce opraženého sezamu

600 g krůtích prsou

drcený černý pepř

100 ml zeleninového vývaru


1. Mrkve i cukety dobře omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky. Krátce je povaříme v osolené vodě, scedíme, chladíme a necháme okapat.


2. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a polovinu másla, šalotku osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku a okapanou zeleninu. Krátce orestujeme a podle potřeby osolíme. Nakonec vmícháme opražený sezam.


3. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opečeme.


4. Opečené maso vyjmeme, do výpeku nalijeme vývar, svaříme na polovinu a nakonec zjemníme zbylým másla. Hotové medailonky podáváme se zeleninou přelité výpekem.


  14:57,  aktualizováno  25. března 2019 19:01