Doporučujeme

Jehněčí roláda z hrudí

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Jehněčí roláda z hrudí

Ingredience

800 g jehněčího hrudí

sůl a mletý černý pepř

80 g másla

2 vejce

hrst strouhanky

1/2 veky

50 ml mléka

1/2 svazku petržele

1/2 lžičky muškátového květu


1. Maso očistíme, opatrně vyřízneme kosti. Plát masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme.


2. V míse smícháme 2 lžíce změklého máslo s vejci a strouhankou. Přidáme veku nakrájenou na kostičky, mléko, usekanou petrželovou nať, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a vše dobře promícháme.


3. Nádivku rozetřeme na plát masa, zavineme do rolády a převážeme provázkem. Roládu položíme do pečicí formy a podlijeme vodou. Povrch masa osolíme, poklademe plátky másla a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme asi 60 minut dozlatova. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Roládu nakrájenou na plátky podáváme se špenátem a bramborovými noky.


  • Vybrali jsme pro Vás