Doporučujeme

Hráškový hummus

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Hráškový hummus

Ingredience

1 cibule

2 stroužky česneku

300 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)

1 avokádo

1 chilli paprička

2 lžíce olivového oleje

1 lžičky mleté papriky

sůl

mletý barevný pepř

šťáva z 1 citronu

30 g lískových oříšků

pita chléb k podávání


1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Hrášek propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydloubneme dužinu. Chilli papričku očistíme a pokrájíme nadrobno.


2. V hrnci na oleji osmahneme cibuli s česnekem. Pak vmícháme mletou papriku, hrášek a krátce orestujeme.


3. Všechny suroviny dáme do mísy a rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Hummus posypeme oříšky nasekanými nahrubo a podáváme např. s pita chlebem.


  • Vybrali jsme pro Vás