Ingredience

250 g žlutého hrachu

150 g kořenové zeleniny (mrkev+celer)

sůl

1 cibuli

2 stroužky česneku

2-3 lžíce oleje

160 g uzeného tofu

mletý černý pepř

dle chuti sušená majoránka


1. Hrách zalijeme studenou vodou a přes noc necháme nabobotnat. Pak ho scedíme, zalijeme čerstvou vodou tak, aby hladina sahala asi 1 cm něj, a zvolna necháme vařit. Dle potřeby přiléváme tekutinu.


2. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Když je hrách měkký, osolíme ho. Přidáme k němu zeleninu a také povaříme.


3. Cibuli s česnekem oloupeme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Přidáme na kousky pokrájené tofu a také ho osmahneme.


4. Směs z pánve vmícháme do polévky. Polévku dle potřeby rozředíme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Už jen krátce ji povaříme a odstavíme ji.


  11:38,  aktualizováno  31. března 2019 13:38