Ingredience

4 čerství pstruzi

hrst čerstvé šalvěje

5 snítek tymiánu

100 ml olivového oleje

2 stroužky česneku

sůl a mletý černý pepř

1 citron


1. Pstruhy vykucháme, zbavíme šupin, důkladně omyjeme a osušíme. Šalvěj a tymián nasekáme. V míse bylinky promícháme s olejem, utřeným česnekem, solí a pepřem.


2. Pstruhy důkladně potřeme marinádou navrchu i zevnitř. Pak je necháme asi půl hodiny odležet v chladu.


3. Přendáme je na rozpálený gril a pečeme asi 10-15 minut z každé strany, záleží na velikosti ryby. Během grilování je potíráme marinádou. Nakonec pstruhy zakápneme citronovou šťávou a podáváme např. s ogrilovanými bramborami.


  8:22,  aktualizováno  25. března 2019 20:09