Doporučujeme

Francouzská žemlovka

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Francouzská žemlovka

Ingredience

8 starších croissantů

200 g jahod

20 g másla

Na tvarohovou náplň:

50 g třtinového cukru

5 žloutků

500 g měkkého tvarohu

Na nálev:

200 ml mléka

4 žloutky

2 lžíce medu

1 lžičku mleté skořice


1. Croissanty podélně rozkrojíme na poloviny. Jahody očistíme, zbavíme stopek s lístky a překrájíme je na poloviny. Zapékací mísu vymažeme silnou vrstvou másla a troubu předehřejeme na 170 °C.


2. Připravíme si tvarohovou náplň a nálev. Nejprve promícháme cukr se žloutky. Až se cukr rozpustí, vmícháme směs do tvarohu. Na nálev rozmícháme mléko se žloutky, medem a skořicí.


3. Poloviny croissantů namáčíme do nálevu z mléka a žloutků a skládáme je do vymazané zapékací mísy. Mezi ně rozdělíme tvarohovou nápň a jahody. V předehřáté toubě pečeme asi 45 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás