Doporučujeme

Filety z candáta s fenyklem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Filety z candáta s fenyklem

Ingredience

600 g filetu z candáta

sůl

3 lžíce olivového oleje

1 fenykl

1 červená cibule

3 pomeranče

40 g rozinek

špetka šafránu

2 lžíce másla

1 lžíce cukru

čerstvý tymián


1. Filet z candáta opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce. Osolíme je a krátce opečeme po obou stranách na troše oleje. Pak je přendáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečeme při 170 °C ještě 10 minut.


2. Fenykl a cibuli očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Krátce je orestujeme v pánvi na zbylém rozehřátém oleji. Pak je zalijeme šťávou vymačkanou ze dvou pomerančů, přidáme rozinky, šafrán a krátce povaříme.


3. Ze zbylého pomeranče vykrájíme filátka, přidáme je do pánve k fenyklu a krátce prohřejeme. Nakonec přidáme máslo a už jen zlehka promícháme.


4. Fenyklovou směs podle chuti osolíme a osladíme. Podáváme ji s candátem a vše ozdobíme čerstvým tymiánem.


  • Vybrali jsme pro Vás