Ingredience

2000 g dýně hokaido

40 g másla

1200 ml kuřecího vývaru

25 g nastrouhaného parmazánu

3 lžíce smetany

1 chilli paprička

sůl a mletý černý pepř


1. Dýni oloupeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou dýni a zprudka ji za stálého míchání opečeme.


2. Opečenou dýni zalijeme vývarem, provaříme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Zvolna vaříme ještě asi deset minut.


3. Polévku necháme mírně zchladnout, několik kousků dýně odložíme stranou a zbytek rozmixujeme na hladký krém.


4. Nakonec polévku zjemníme smetanou, vložíme zpět kousky dýně a můžeme přidat i nadrobno nakrájenou papričku. Povaříme, podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme podávat s opečenými krutonky z pečiva.


  8:42,  aktualizováno  25. března 2019 20:09