Diplo Xmas Eggnog

Zimní pohoda se neobejde bez sladkého krémového nápoje, který chutná s přáteli, rodinou i o samotě.  

Diplo Xmas Eggnog

Ingredience (5 porcí)

1 šálek rumu Diplomático Mantuano
2 šálky plnotučného mléka
1/2 šálku třtinového cukru
6 žloutků
1/2 šálku 30% smetany

1. Žloutky našlehejte ve velké misce do pěny. V hrnci zahřejte mléko s cukrem. Zmírněte plamen a za stálého míchání přidávejte postupně žloutky. Vařte 20 minut na mírném ohni. 

2. Poté přeceďte přes jemné sítko a přidejte rum Diplomático Mantuano, smetanu a dejte vychladit. 

3. Před podáváním dozdobte skořicí a postrouhejte lehce muškátovým oříškem.

Témata: mléko, nápoj, vodka, rum, rodina