Bramborové lupínky s parmazánem600 g brambor rostlinný olej na smažení 100 g parmazánu 300 g keříkových rajčátek 1 červená cibule 5 lístků bazalky sůl mletý černý pepř olivový olej na zakápnutí šťáva z 1 citronu |
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do vody a necháme cca 60 minut vylouhovat, poté je scedíme a osušíme.
2. V kastrolu v rozpáleném oleji smažíme plátky brambor dozlatova. Pak je přendáme na savý papír a necháme okapat přebytečný tuk.
3. Lupínky přendáme do pekáčku, posypeme nastrouhaným parmazánem a pečeme při 200 °C asi 10 minut.
4. Rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny, přidáme nadrobno nasekanou cibuli s bazalkou, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a promícháme.
Bramborové lupínky podáváme s rajčatovou salsou.
Tento recept sponzoruje Penny: