Ingredience 2 mladé cukety Na salsu: Náplň: |
1. Cukety omyjeme, nastrouháme, osolíme a necháme pustit vodu. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Hovězí maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem a vymačkanou cuketou. Dochutíme solí a pepřem. Pokud je směs příliš řídká, zahustíme ji trochou mouky. Ze směsi tvarujeme hamburgery, které opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
2. Z rajčat odstraníme semínka, dužinu nakrájíme nadrobno. Stejně nakrájíme oloupanou cibuli, papričku a koriandr. Osolíme, ochutíme limetkovou šťávou a promícháme.
3. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Rajčata, okurku a vejce nakrájíme na plátky. Žemle rozkrojíme. Na spodní část žemle položíme plátky rajčat a okurky, opečený hamburger, plátek vařeného vejce, rukolu a pokapeme omáčkou. Přiklopíme druhou částí žemle a podáváme.