Ingredience 400 g těstovin cannelloni Omáčka: |
1. Canneloni uvaříme postupně v dostatečném množství osolené vody do poloměkka. Hotové vyjmeme cedníkem a necháme okapat.
2. Šalotku a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme špenát, krátce podusíme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pak špenát promícháme s ricottou a vejci. Směsí naplníme uvařené cannelloni.
3. Na omáčku orestujeme v hrnci na oleji nakrájenou cibuli a česnek, přidáme sterilovaná rajčata a rajčatový protlak. Zalijeme vývarem a necháme provařit. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a rozmixujeme dohladka.
4. Část omáčky nalijeme na dno zapékací mísy, vložíme naplněné cannelloni a přelijeme je zbylou omáčkou. Posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky, vložíme do vyhřáté trouby a při 190 °C zapečeme asi 20 minut.