Doporučujeme

Bramborový salát s houbovými řízky

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Bramborový salát s houbovými řízky

Ingredience

Houbové řízky:

800 g klobouků lesních hub

sůl

4 vejce

6 lžic smetany

hladká mouka a strouhanka na obalování

olej nebo sádlo na smažení

Bramborový salát:

600 g salátových brambor

1 salátová okurka

1 červená cibule

1 lžíce pikantní hořčice

5 lžic slunečnicového oleje

2 lžíce vinného octa

sůl

mletý černý pepř

cukr

1-2 lžíce kaparů


1. Houby očistíme a zespodu nasolíme. Vejce rozšleháme se smetanou a trochu je osolíme. Houby obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Pak je na oleji nebo sádle v pánvi usmažíme dozlatova. Přendáme je do trouby předehřáté na 160 °C a asi 6 minut je necháme dojít.


2. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Když trochu zchladnou, oloupeme je a nakrájíme nadrobno. Okurku omyjeme nebo i oloupeme, podélně ji rozřízneme a lžičkou z ní odstraníme semínka. Pak ji nakrájíme na špalíčky.


3. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V mističce ji smícháme s hořčicí, olejem a octem. Dresink dochutíme solí, pepřem, popřípadě trochou cukru.


4. Okurku vsypeme do mísy, zalijeme dresinkem a promícháme. Pak přidáme brambory a kapary. Salát dochutíme solí a pepřem a necháme v lednici vychladit. Podáváme k řízkům.


Tip: Pokud chceme, aby byl salát barevnější, můžeme do něj přidat 250 g cherry rajčátek.


  • Vybrali jsme pro Vás