Ingredience

600 g brambor

150 g anglické slaniny (plátky)

1 velká červená cibule

100 g sušených rajčátek

1 lžíce kaparů

1 lžíce opražených dýňových semínek

svazek rukoly

sůl

mletý černý pepř

1 limeta

2 lžíce olivového oleje


1. Brambory uvaříme doměkka, na skus by však měly zůstat pevné. Necháme je zchladnout, oloupeme a překrájíme na větší kousky. Plátky anglické slaniny rozkrojíme na poloviny a nasucho je na pánvi opečeme dokřupava. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.


2. Do mísy dáme brambory, slaninu a cibuli. Přidáme sušená rajčátka, kapary, dýňová semínka a opatrně vše promícháme.


3. Salát dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou a opět promícháme. Posypeme ho rukolou a podáváme. Tento salát můžeme podávat studený, ale můžeme jej připravit i z teplých brambor.


  8:56,  aktualizováno  25. března 2019 20:10