Doporučujeme

Bramborový guláš s uzeninou

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Bramborový guláš s uzeninou

Ingredience

1 velká cibule

4 lžíce oleje

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce papriky

750 ml vody

2 stroužky česneku

sůl

1000 g brambor

mletý černý pepř

1 lžíce majoránky

100 g anglické slaniny

300 g točeného salámu


1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. V kastrůlku nahřejeme olej, cibuli osmahneme, zasypeme moukou a společně osmahneme dozlatova. Přidáme lžíci papriky, promícháme a zalijeme vodou. Rychle rozmícháme a necháme povařit.


2. Základ doplníme česnekem utřeným se solí, přidáme brambory, pepř a majoránku a vaříme 15 minut.


3. V pánvi nahřejeme zbylý olej, opečeme na něm nakrájenou slaninu a přidáme ji k bramborám. Do pánve nasypeme nakrájený salám a zprudka ho opečeme. Vmícháme do guláše, podle chuti přisolíme, dokořeníme a rozdělíme do talířů.


  • Vybrali jsme pro Vás