Doporučujeme

Bramborová polévka s řeřichou

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Bramborová polévka s řeřichou

Ingredience

400 g brambor

600 ml zeleninového vývaru

1 vanička řeřichy

300 ml mléka

1 žloutek

2 lžíce másla

sůl

mletý černý pepř

80 g nastrouhaného ementálu


1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do vroucího zeleninového vývaru a uvaříme doměkka.


2. Brambory odstavíme, necháme mírně vychladnout a přidáme polovinu řeřichy. Vše rozmixujeme.


3. Do rozmixované směsi přilijeme mléko rozšlehané se žloutkem a za stálého míchání přivedeme k varu.


4. Polévku zjemníme máslem, opepříme, osolíme a rozdělíme na talíře. Posypeme ji zbylou řeřichou a najemno nastrouhaným sýrem.


  • Vybrali jsme pro Vás