Ingredience

1000 g brambor

200 g mungo klíčků

200 ml mléka

2 vejce

6 stroužky česneku

asi 100 g hladké mouky

majoránka podle chuti

sůl

mletý černý pepř

rostlinný olej dle potřeby


1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme do mísy. Klíčky opláchneme, překrájíme a přisypeme k bramborám.


2. Vmícháme mléko a vejce. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborové směsi. Ochutíme majoránkou, vše promícháme a zahustíme moukou, okořeníme solí a pepřem.


3. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme do ní naběračku těsta a pomalu smažíme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky vyjmeme a necháme na papírových ubrouscích okapat. Podáváme s dipem z tvarohu a ředkviček.


  6:26,  aktualizováno  25. března 2019 19:00