Salát z cizrny, červené řepy a krůtího masa
Suroviny: 2 plechovky sterilované cizrny (á 400 g), 1 sklenička červené řepy, nakrájené na plátky, ?6 lžic nasekaných loupaných rajčat i se šťávou, sůl, mletý černý pepř, trochu olivového oleje, 2 hrsti rukoly, 600 g krůtích prsou, rostlinný olej
Postup:
?1. Cizrnu scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat. Stejně necháme okapat i červenou řepu.
2. Cizrnu nasypeme do mísy, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a olivový olej. Vše promícháme. Pak přidáme okapanou řepu a nakonec rukolu.
3. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme. Pak je na oleji v pánvi z obou stran opečeme.
4. Cizrnový salát rozdělíme do misek a doplníme plátky masa. Ihned servírujeme.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2727 kJ/651 kcal
Počet porcí/kusů 4