SNĚDLA JSTE KOŘENĚNÉ JÍDLO
KDE JSTE CHYBOVALA: V restauraci jste si objednala nakládaný hermelín s cibulí. Česnek, cibule a kapustová zelenina obsahují síru, která má aromatické účinky.
DIAGNÓZA: Nabrala jste čerstvý česnekový a cibulový dech. Tento peprný aromatický závan vám naštěstí vydrží jenom pár hodin. Navíc je zelenina zdravá!
ŘEŠENÍ: Vyzkoušejte babský recept proti zápachu – žvýkejte petrželovou nať. Tato zelená rostlina obsahuje chlorofyl, který neutralizuje pach česneku, cibule a jiných aromatických poživatin. Spolehlivým polykačem pachů je mátový nebo heřmánkový čaj. Dopřejte si šálek tohoto nápoje po jídle. Dech vám může zharmonizovat i koření; rozžvýkejte několik hlaviček hřebíčku a uvidíte, jak se váš dech příjemně provoní a osvěží.