Internet - Při hubnutí je fajn, když máte někoho, s kým můžete své pocity sdílet, s kým se ve svém záměru můžete vzájemně podporovat. Pokud nikdo takový ve vašem okolí není, zkuste internet. Je na něm řada stránek, diskuzních fór zaměřených speciálně na hubnutí a na sdílení svých úspěchů a neúspěchů. Také si můžete založit blog, kde budete popisovat, jak se vám vede. Reakce a podpora lidí, kteří jsou na to podobně určitě nebude dlouho trvat. A bude jistě příjemná a motivující.
Koření dokáže báječně zrychlit náš metabolismus a navíc díky němu nám jídlo, kterému bychom třeba původně úplně přednost nedali, může skvěle chutnat. Mezi koření, které zaručeně pomohou k štíhlé postavě patří ty, kteří organismus zahřejí, tedy skořice (pozor ne více než lžička denně!), pepř, chilli nebo pálivá paprika, zázvor, dále bude vašemu organismu k lepšímu trávení prospěšný třeba kmín, cibule nebo kurkuma (obsahuje ji třeba kari koření).
Měření - když chcete skutečně nastartovat zdravý životní styl, zapomeňte většinou na váhu. Totiž, zvláště, když budete sportovat. Je totiž vysoce pravděpodobné, že se po nějakém čase budete dívat laskavěji do zrcadla, stejně tak, jako vám začnou být velké kalhoty, na váze však třeba vůbec neztratíte. Je to proto, že tuk je lehčí než svaly. A o co nám jde více? Vypadat lépe, nosit menší číslo oblečení, mít hezky vytvarovanou postavu nebo vážit o pár kilo méně?
Nápoje jsou důležitou součástí hubnoucího program. Jednak protože je třeba dostatečný přísun tekutin, druhak, že některé z nich dokáží hubnutí také pomoci tím, že zrychlují náš metabolismus - například čistý zelený či bílý čaj, který je navíc úžasný antioxidant, podobné účinky má také kafe (ale zde pozor, je kofein dehydruje, je třeba zapít dostatečným množstvím vody!) a o pozitivních účincích na hubnutí se také mluví v souvislosti s ananasovou či grepovou šťávou (pozor neslazené a ředěné vodou, sice obsahují ten zdravější ovocný, ale přece jen cukr!) Nápoje ale dokáží být také pro naši postavu nebezpečné. Máme na mysli ty slazené, kterými do těla dostaneme mnohdy obrovské množství takzvaných prázdných cukrů.