Doporučujeme

Rozhovor s Danielem Campbellem, vlasovým odborníkem Lush

| foto: LUSH, Bauer Media

Rozhovor s Danielem Campbellem, vlasovým odborníkem Lush

Nahlédněte do kuchyně tvůrce vlasových přípravků.

Danieli, co tě nejvíce inspiruje a motivuje pro práci v Lush?

Dokonale mě naplňuje pomáhat lidem, aby se cítili dobře, a celkově musím přiznat, že mě jednoduše baví přispívat k pohodovějšímu světu;)

Jaká část celkového procesu vývoje nových produktů Lush tě nejvíce baví a proč?

Celý proces vývoje jakéhokoli nového produktu začíná tím, že si v hlavě formuluji, „co chci sdělit“ a jak chci, aby se lidé cítili posléze. A celý tento řekněme vzkaz zákazníkům sdělím právě prostřednictvím ingrediencí, které pro nový výrobek použiji. Obvykle začínám něčím, co mám rád, jako je pop kultura nebo třeba nějaký vtip, který chci k lidem dostat.

Jak vidíš budoucí inovace v oblasti péče o vlasy?

Vlasy vyjadřují člověka, jeho nitro, je to stejné jako oblečení nebo módní doplněk. To vše mám neustále na mysli. Lidé jsou více a více náročnější co se týče vzhledu jejich vlasů. Klienti jsou všeobecně mnohem více edukováni ohledně ingrediencí v přípravcích, které používáme a také jsou daleko více otevřenější experimentům jako je co-washing (mytí vlasů pomocí kondicionéru). A my jsme uprostřed toho všeho.

Existuje nějaká změna při přechodu z konzervování produktů na samo-konzervaci? Přináší to nějakou změnu pro kůži?

Ve chvíli, kdy zákazník používá vysoko-koncentrační prostředky, musí mít na paměti, že k aplikaci stačí jen minimální množství, mnohem menší, než na které je zvyklý. A to přináší mnoho benefitů pro pokožku.

Jaká fáze vývoje přechodu k samo-konzervování je nejtěžší?

Největším krokem je snížení obsahu vody, aniž by se změnil efekt daného výrobku. Všeobecně používáme minimum konzervačních látek, ale bez vody nemohou růst žádné mikroorganismy. Tedy tekuté samo-konzervační výrobky ochraňují vodu jinými formulemi, než jsou konzervanty. To zajistí stabilitu produktu stejně jako jeho efektivitu. 

  • Vybrali jsme pro Vás