Doporučujeme

13B-32008 a Jahodová bábovka

| foto: Můj Svět, Bauer Media

We love food: Jahodová bábovka

Je čas osladit si život!

Ingredience

Těsto:

3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)

150?g krupicového cukru

1 lžíce vanilkového cukru

250?ml 33% smetany

300?g polohrubé mouky

8?g kypřicího prášku do pečiva

máslo na formu

hrubá mouka na formu

250?g čerstvých jahod + na dozdobení

Poleva:

30?g smetanového sýra

2 lžíce změklého másla

90?g moučkového cukru

1 lžičky vanilkového extraktu

cca 1 lžíce plnotučného mléka

 

Postup

1. Bílky vyšleháme v dobře odmaštěné míse dotuha. Žloutky vyšleháme s oběma druhy cukru do pěny. Postupně do ní zašleháme smetanu a vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Připravíme hladké těsto, do kterého po částech zlehka zapracujeme bílkový sníh.

2. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysy-pané formy. Povrch poklademe na kousky pokrájenými jahodami a zalijeme zbylou hmotou. Pečeme při 180 °C asi 40 minut dozlatova. Že je bábovka upečená poznáme, když špejle zapíchnutá do těsta zůstane po vytažení suchá a čistá. Bábovku necháme krátce zchladnout ve formě a poté vyklopíme na kovovou mřížku.

3. Těsně před podáváním vyšleháme smetanový sýr s máslem, moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem dohladka. Polevu dle potřeby naředíme mlékem a vychladlou bábovku jí přestříkáme. Nakonec dozdobíme jahodami.

Další skvělé recepty nejen na muffiny najdete ve speciálu Můj svět – Pečeme na víkend, který si můžete objednat na www.send.cz/mujsvetspecial

  • Vybrali jsme pro Vás