Pohankové lívanečky
Ingredience Těsto: Dohotovení: |
1. Ve vodě rozšleháme vejce a sůl. Přidáme prosátou pohankovou mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme a necháme při pokojové teplotě 30 minut odležet.
2. Pak na lívanečníku potřeném tukem upečeme lívanečky.
3. Tvaroh smícháme se sirupem nebo medem. Maliny rozmačkáme (několik můžeme nechat na ozdobení). Lívance potřeme tvarohem, přelijeme malinami a podáváme.
Chia pohár s ovocným želé
Ingredience 120 g chia semínek |
1. Chia semínka vmícháme do mléka a necháme odležet 60 minut. Ochutíme sirupem a rozdělíme do sklenic.
2. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Pak je vtlačíme po obvodu sklenic těsně vedle sebe. Maliny a rybíz očistíme a společně se zbylými jahodami je dáme do kastrůlku. Zalijeme 50 ml vody a vaříme asi 15 minut.
3. Škrob rozmícháme v 50 ml vody a přilijeme k rozvařenému ovoci. Povaříme ještě 2 minuty a odstavíme. Ovocné želé nalijeme navrch pohárů a necháme zatuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit čerstvým ovocem.
Kakaová směs s pufovanou quinoou
Ingredience 25 g kakaa Na servírování: |
1. Kakao, javorový sirup, vanilku a vodu zahřejeme a mícháme tak dlouho, než se kakao rozpustí.
2. Do velké mísy vsypeme lískové oříšky, polovinu pistácií, pufovanou quionou a chia semínka. Vše zalijeme kakaovou tekutinou a promícháme.
3. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 1é minut. Pak přidáme kokos a zbylé pistácie a pečeme ještě 5 minut. Po vychladnutí servírujeme s mandlovým mlékem a ovocem.