Víte, že je zdravá, všichni o ní mluví a tělo ji potřebuje k dobrému trávení, ale i přesto je jedení zeleniny bez potěšení a celou dobu myslíte na to, až si dáte odpoledne něco sladkého. Pokuste se na zeleninu podívat napřed z jiného úhlu a budete s ní trávit každý den. A co baštit?
BABY MANGOLD
Je to takový sladký špenát a má mnoho odrůd, může být klasicky zelený nebo se můžete setkat s bílou, žlutou nebo červenou odrůdou,
Proč ho jíst: Snižuje hladinu cukru v krvi, je protizánětlivý, obsahuje vitamin A, C a K.
BABY PAK CHOI
Noblesní druh asijského zelí s krátkými masivními stonky pro štíhlou linii.
Proč ho jíst: je výborný pro oči, protože obsahuje beta-karoten a je bohatý na antioxidanty. Obsahuje téměř polovinu doporučené denní dávky vitamínu K.
BABY ŠPENÁT
Baby špenát je zázrak má jemnou chuť a mnoho vitaminů a minerálů. Má dobré účinky na trávení, kosti a pokožku.
Proč ho jíst: je výborný jestli chcete zhubnout, protože přináší pocit sytosti. Obsahuje vitaminy A, C, B2, B6, B9, E, mangan, hořčík, železo, vápník, draslík.
BAZALKA
Nejčastěji se z bazalky dělá čaj nebo slouží jako dekorace na jídle, ale je výborná pro zdravé srdce a oběhový systém.
Proč ji jíst: Brání růstu bakterií, obsahuje vitamin K, A, železo a vápník.
BROKOLICE
Brokolice je bojovnice. V kuchyni se s ní nudit nebudete a má opravdu výraznou chuť.
Proč ji jíst: Preventivně bojuje proti cukrovce, artritidě a je výborná na srdce. Stonky nevyhazujte, obsahují vitamin C, K, A, kyselinu listovou a vlákninu.