Diskuze

Nejsme švábi, chceme jen rovné podmínky, říká zemědělec z Náchodska

Ceny zemědělských komodit jsou dnes stejné jako za komunismu. Podmínky jsou nastavené tak, že se zemědělci neuživí. Dochází k diskriminaci vlastníků půdy. V rozhovoru pro MF DNES to řekl sedmašedesátiletý Jaroslav Lád, předseda Zemědělského družstva Ostaš u Police nad Metují, v jehož čele stojí od roku 1989.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Bohužel to od naší věrchnušky nemůžou sedláci čekat

0 0
možnosti
DK

České brambory už jsou zase hnusné jako za komárů, tak raději kupuji brambory z Francie, jsou dražší, ale nic nevyhodím. Takže si ty hnusné snězte sami, čeští zemědělci...

3 2
možnosti
Foto

Zemědělci nejsou žádní blbci. Je potřeba jim dát možnost v médiích. Zatím často za ně mluví různí "odborníci", kteří vědí o zemědělství jen to, co si někde přečetli a v životě nevypěstovali ani ředkvičku.

5 1
možnosti
PP

"Na skladech našeho družstva máme veškerou produkci pšenice z let 2022 i 2023 a řepky z loňského roku." - a letos zase pšenici zaseli? Jaké budou ztráty, když pole, kam by podle plánu patřila pšenice, neosejí? A budou set jen kukuřici a brambory. A u nás sejí tritikále (a já si ji pletu s pšenicí).

2 0
možnosti

Mám dojem, že by se pan zasloužilý jezeďák měl odebrat do důchodu.

Když si za 35 let nevšiml, že nastavení cen není nijak centrálně řízeno.

7 2
možnosti
Foto

Je vidět, že jste zcela mimo.

1 3
možnosti
PS

V roce 2022 dostali na dotacích cca 19,5 milionu. Je to málo?

4 2
možnosti
LK

L85u61d65ě57k 98K14r59á35l

16. 2. 2024 17:47

držím vám palce, nedejte se.

5 1
možnosti
JK

Však můžete chovat a pěstovat, co chcete, když přestanete pobírat dotace. A že je zemědělství v krizi jsou samozřejmě kecy- zdejší stejně velké družstvo loni zisk přes 20 miliónů....

12 1
možnosti
MP

To by ale museli přestat pobírat dotace všichni, aby to bylo fér.

8 0
možnosti
JH

jj pán vypadá, že nemá na jídlo. Ne to by bylo moc laciné, ale ať se pán podívá, co chtějí pořadatelé - těm o žádné rovné podmínky nejde (chtějí aby vláda podala demisi, chtějí, aby ty největším zůstali stávající podmínky (Agrofert), chtějí rozdělit lidi (stoupenci ruska a PRO)

14 5
možnosti
TK

Tak proč protestují zemědělci po CELÉ Evropě? Taky to jsou rusáci a příznivci Rajchla?

6 2
možnosti
MP

Nejdřív musí EU jak ji známe v současné podobě padnout. Celý systém dotací je čirá zrůdnost - kdo by chtěl podnikat bez nich, nemá šanci, protože pobírači dotací budou mít vždy konkurenční výhodu, placenou mimo jíné i z kapes nečerpačů. Takže musíte být na vrchnost hodní a moc nezlobit, aby vám hodili kost, na kterou jste se jim nejdřív sami složili. Čistý socialistický hnus.

9 5
možnosti