ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Stařenku našli v domě mrtvou, policie obvinila z vraždy její příbuznou

  • 3
Kriminalisté objasnili podivné lednové úmrtí devadesátileté stařenky z Náchodska. Měli podezření, že mohlo jít o násilný čin, což potvrdila soudní pitva. Vyšetřovatel nyní obvinil z vraždy příbuznou zemřelé ženy.

Seniorka zemřela 23. ledna v rodinném domku. Policisté tehdy na místo přijeli po telefonickém upozornění na náhlé úmrtí. Nalezli devadesátiletou ženu bez známek života a také jednašedesátiletou ženu, kterou si kvůli jejímu zdravotnímu stavu převzali do péče lékaři.

Poté, co kriminalisté ohledali a zdokumentovali místo, pojali podezření, že seniorka nezemřela přirozenou smrtí. Závěry soudní pitvy to prokázaly.

„Případ si proto převzali kriminalisté krajského ředitelství policie a kvalifikovali jej jako zvlášť závažný zločin vraždy. Nyní obvinili jednašedesátiletou ženu, která zůstává v nemocniční péči. Ženy byly v příbuzenském vztahu,“ uvedla  mluvčí hradecké policie Magdaléna Vlčková.

Obviněné hrozí až 18 let vězení. „V případu i nadále probíhají další procesní úkony,“ řekla mluvčí. Odmítla však v současné chvíli upřesnit, jak žena zemřela a v jakém vztahu byly s obviněnou.

V Královéhradeckém kraji letos jde o první případ dokonané vraždy.