Diskuze

Ať nás nechají žít, jsem proti omezování turistů, řekl Klaus na Sněžce

Jakákoli snaha omezovat návštěvnost Krkonoš nebo Sněžky, o jejíž extrémní vytíženosti se v poslední době často mluví, je podle Václava Klause chybným krokem. „Jsme vždy papežštější než papež. Jsem zásadně proti zpoplatňování vstupu do národního parku,“ řekl bývalý prezident při Svatovavřinecké pouti na Sněžce, které se tradičně zúčastnil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejspíš tento pan trpí senilni demenci. A neb mel před očima krkonosskou mlhu.. Byli jsme tam 11.8, den po pouti. U lanovky jsme byli už v 8.15 a stali jsme hodinovou frontu, která za námi příslušné narustala ke dvoum hodinám.. O deseti lidi a čekání jsem si tedy mohl jen zdát.. Ledaže by se všichni buď tomu to pánovi chtěli vyhnout. A nebo jeho ochranka frontu před příchodem rozprasila, ča nebo šli vchodem pro Vip.

0 0
možnosti

J63i29ř58í 10M76a48l23í54k

11. 8. 2020 10:47

Ať Klaus nemluví do věcí, kterým nerozumí. Což by znamenalo konečně mlčení. Má plnou hubu obrany svobod, ale byl mj. jedním z hráčů, kteří tu podporovali rozjezd pokusu těžit břidlicové plyny. 1,5 milionu lidí tím mělo tehdy ohrožené zdroje pitné vody. Ti se rovná vlastizradě. Namísto aby se od té doby plazil kanály, stále ho je egíčko honí se drze předvádět a plácat jeden pupulistický blábol za druhým.

3 5
možnosti

Adršpach a Teplice se bez regulace již neobejdou a návštěva skal v davech lidí je vcelku o ničem.

Zkoušeli jsme volně přístupnou stezku vedle. Lidé si sebou hromadně vodí psy. Do skal pro psa nic moc. Je to chráněné území a psi na volno? Návštěvníci si z lesa dělají lesopark a psí záchodek.

Dva psi se před námi porvali. Docela šok. Majitelé je roztrhli. (Tedy, majitelé. Ten jeden stál v poklidu na vyhlídce vedle mě a fotil si krajinku, když mu za zatáčkou řval jeho pes. Roztrhávala partnerka.) Co mě dostalo, psi se rozešli. Šok se uklidnil. Psi obratem opět na volno a hurá na setkání s dalším mazlíčkem.

A to jdeme se dětmi. Malá se psů bojí. Z každého ňafání a očuchávání brekot.

Jako, nejde o propisky, volná ruka trhu tady nefunguje. To spíš chodit tady na "turisty" "z Prááhy" s holí v ruce. ;-D

7 1
možnosti

Co se týče psů na volno tak s tím nemá masový turismus co dělat. To je problém normalniho občanského soužití a s podobnými ignoranty, kteří mají venku psy puštěné na volno a ty psy nezvládají se běžně setkáte i na ulici ve městě.

2 0
možnosti

P83a33v59e69l 59P58e60l20c

11. 8. 2020 9:07

To je dycky legrace, kdyz masnaci otevrou tlamu a zacnou si brat do huby prirodu.

3 0
možnosti

A teď si vezměte, že Klaus je dokonce o tři roky starší než současný hradní pán, kterého musí nosit ochranka.

7 5
možnosti

a teď si vezměte, že spousta malých dětí je na vozíčku defacto od narození a musí je nosit rodiče.

1 0
možnosti

Já toho chlapa nemám tak rád. A on má přitom skoro vždycky pravdu.

6 4
možnosti
Foto

Klaus má co povídat. Jeho kuponová privatizace a hromadná amnestie - na to se nedá zapomenout. Mladé generaci je to jedno, ale my, starší, víme jaké zásadní a neomluvitelné kopance má tento člověk na svědomí . . . :-/

7 3
možnosti

Už jsem si říkal, že se dneska žádný "inteligent" nenajde, který by se zavrtal v Klausově minulosti. A hle, první je tu..

0 1
možnosti

Za peníze na kopec?

Ale jistě! Jenže něco, státe a KRNAPe, za to!

Ne jako za silniční daň, daň z přikradlé hodnoty, spotřební daň za 30 let kapitálichvismu pro kamiony parkoviště a odpočívadla kde?

Když si horda takyturistů zaplatí 100 Kč za průvodce, který si je na kopec odvede a s kopce svede dolů. Za jednu bandu denně slušný výdělek.

Naši parlamentníci ometají svět na čumendu. Vědci a ochránci ometají parky na čumendu. Ale v České republice si furt hrají na skautíky z 1. republiky.

Na každém zámku čumilové zaplatí!, vyfasují bačkory a poslouchají průvodce.

Proč to nejde v Parku nebo trase na kopec? V jeskyních a štolách to taky funguje.

0 6
možnosti

Protože člověk si jde do přírody vyvětrat hlavu a užít volnost, nestojí o to, aby mu do toho ještě někdo žvanil a dělal rozvrh.

5 1
možnosti

Prý tůrista a milovník přírody, ten oranžovej plastovej hnus mu ale nevadí:-P

0 2
možnosti

No nevím, procestoval jsem téměř všechny hory a vrchoviny u nás. Jsou místa, kde se rád vracím, a taky místa, kde stačí být jen jednou za život. Jednou, a dost jsou pro mě Krkonoše a obzvlášť Sněžka. Opravdu nevím, co na tom "kopci" kdo vidí, že se tam vrací.

0 0
možnosti

No tak to třeba vemte tak, že to místo má občas i někdo po cestě. Třeba z Jelenky na Luční boudu. Nebo pro mladší z Pomezek do Špindlu. Ale taky jsem tam dřív občas byl jen tam a zpátky. To ještě stála Česká bouda. Škoda jí.

1 0
možnosti