Diskuze

Přechod k Adršpachu ve špičce zavřeli, do skal opět chtěly tisíce Poláků

Policisté opět uzavřeli na více než tři hodiny hraniční přechod ve Zdoňově na Náchodsku kvůli velkému přílivu turistů do Adršpašsko-teplických skal. Je to už potřetí v tomto týdnu, Poláci totiž využili začátek května s několika svátky v jejich vlasti k výletům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jakékoliv omezování našich sousedů považuji za nepřátelský čin.

Můžeme třeba zkusit, najít nouzová parkoviště, autobusové spojení mezi parkovišti a cílem turistů, vylepšit nabídku třeba potravin a nápojů tam, kde lze očekávat větší turistický ruch, ale nikdy nezavírat silnici!!!

3 0
možnosti

Asi tak... Lákat turisty ano, vytvořit odpovídající zázemí nee. Příklad z Kroměříže: u Květné zahrady (zapsána na seznamu Unesco) parkoviště tak pro 20 aut, případná MHD 10 spojů za den (počítáno v JŘ) s "navazujícími" vlaky odnikud nikam (Hulín - Kojetín", kde další přestup), do zahrady jedna kasa (tedy fronta s asi 200 hlavami). V centru u zámku a Podzámecké to není o moc lepší.Na Florii jakási akce (souběžně s olomouckou Florou8-o), rozlehlá parkoviště u výstaviště na kraji města zpoplatněna (jeden by i případně uvažoval, že rodinu vyloží u Květné, dojede na kraj města a doběhne zpět, než se vystojí ta fronta, ale poplatek se platí se vstupenkou na výstavu...). No co, kultura stranou, jedeme dál, ženské potěší i nákupák;-(. Takže ne, že by lidi chtěli "šopovat", ale mnohdy si prostě nechtějí lámat hlavu (a kazit náladu) a volí "jednodušší" řešení...

1 0
možnosti

Tak trochu mimo tema..ta hudba v tom videu to je odporny masakr usi. To vam jako kombinuje hudbu s videem nejaky narusenec?

0 0
možnosti

Takovými, komunistickými opatřeními si moc nepomáháme. Poláky potřebujeme jako spojence, nikoliv jako nepřátele. Oni tady chtějí utratit peníze a tím podpořit naši ekonomiku, a my jim v tom zamezíme?

1 2
možnosti

vy jste asi nepochopil a co jde ;-D

0 0
možnosti

Jako místní vám všem doporučuji vyrazit do Broumovskych stěn, třeba na Korunu. Udělejte si procházku po hřebeni stěn a užijete si turistiku mnohem více než se mačkat v Adru.

2 0
možnosti

jen opatrně s tím doporučováním aby to tam za chvíli nevypadalo jako v Adru ;-D

0 0
možnosti

To je to tam vážně takové peklo? Já tam chtěl jet...

0 0
možnosti

Doporučuji vyrazit ráno, krátce po otevření, pak si obě skalní města behěm pár hodin v klidu projdete.

0 0
možnosti

V66í81t 84K69u57k44l58í50k

3. 5. 2018 17:16

Proto jsme tam byli v zimě. Žádní lidé, žádné vstupné,nocleh ve skalách, pohoda R^

5 0
možnosti

Připadá mi, že článek je další upoutávkou na zajímavý výlet - jistě zaslouženou, ale článek, který má kritizovat nadměrnou zátěž, vyloženě láká k další návštěvě. Takže ještě tisícovky Čechů, ať se to pořádně hýbá, ať se jdeme přesvědčit, jestli tam opravdu chodí tolik lidí, nebo je to jen bublina. Já tomu budu věřit a ještě jednou si prohlídnu ty pěkný fotky.

1 4
možnosti
Foto

Vždycky jsem si myslel, že v schengenském prostoru nejsou hraniční přechody a že se občané uvnitř mohou pohybovat, jak chtějí, i po zelené hranici.

1 0
možnosti

Hranice jsou i nadále a příslušné státy můžou v případě potřeby zavést kontrolu nebo je zavřít úplně. Jakých situací se to týká, je definováno v Schengenské dohodě.

1 0
možnosti

možná by bylo výhodný udělat betonovou repliku přímo v Polsku ;-D

13 0
možnosti
Foto

Park miniaturny zkamenely :D

0 0
možnosti

Vstupné do Plitvických jezer je okolo 1000 korun, tak se divím, že tady to prodáváme za hubičku.

4 0
možnosti

A i přesto to tam je masakr. Já tam jel s mladou jednou z dovolený cestou, že tam zastavíme a když jsme tam přijeli obkroužili jsme parkoviště a dojeli si tam radši mimo sezónu na otočku

0 0
možnosti