(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Marek Podhora, MAFRA

Muž na návštěvě zkopal hostitele a odešel, napadený zraněním podlehl

  • 7
Třiatřicetiletý muž zkopal v Hradci Králové svého známého a nechal ho bez pomoci. Zraněný muž pak ve svém bytě zemřel. Kriminalisté nyní pachatele obvinili z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

Muži spolu 23. února nejprve společně popíjeli v restauraci. Během odpoledne pak čtyřiačtyřicetiletý muž pozval mladšího, který nebyl místní, k sobě do bytu v domě na Moravském Předměstí.

Mezi muži však vyvstal osobní spor, jeden druhého nařkl a pohádali se. Mladší pak hostitele napadl.

„Na muže fyzicky zaútočil pomocí úderů a kopů, čímž mu způsobil rozsáhlá zranění v podobě mnohačetných tříštivých zlomenin po celém těle. Z bytu následně odešel, aniž by zraněnému poskytl pomoc. Napadený muž později zemřel pravděpodobně na následky zranění,“ uvedla mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková.

Známým oběti bylo podezřelé, že se muž několik dnů neobjevil. Přišli se podívat do jeho bytu, kde ho také našli. Přivolaný lékař konstatoval smrt. K objasnění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva.

Pátrání dovedlo kriminalisty k podezřelému, jehož zadrželi 13. března.  „K činu se přiznal a uvedl, že motivem jeho jednání byl konflikt s poškozeným,“ řekla mluvčí.

Ve čtvrtek soudce souhlasil s uvalením vazby na obviněného muže. Hrozí mu trest odnětí svobody od 8 do 16 let.