Stopař nechtěl odejít z dálnice D11 do Hradce, hlídka ho musela sebrat

  • 7
Devětatřicetiletý muž si vyhlédl ke stopování dálnici D11 do Hradce Králové. Když tam policisté dorazili řešit přestupek, stopař nesouhlasil. Z dálnice nechtěl vůbec odejít. Hlídka na něj musela použít donucovací prostředky, pak ho odvezla na služebnu.

Řidiči projíždějící po dálnici si všimli stopaře v pátek 30. října o půl třetí odpoledne a několik jich telefonovalo na policii.

Muž se nacházel na 50. kilometru D11 u Dobšic ve Středočeském kraji. Stopoval ve směru na Hradec Králové u připojovacího pruhu od Kolína, kde ho také zastihla hlídka dálniční policie.

„Hlídka muže ztotožnila a po sepsání přestupku, s kterým nesouhlasil, ho vyzvala k opuštění dálnice. Této výzvy nedbal a chtěl pokračovat ve stopování. Muž s policisty nespolupracoval, neuposlechl opakované výzvy k opuštění dálnice, aktivně se bránil při zajištění a začal se chovat vulgárně a agresivně,“ popsala mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Policisté na něj použili hmaty a chvaty, poté ho odvezli k dalším úkonům na služebnu. Dechová zkouška na alkohol a test na jiné návykové látky byly negativní.

„Jak se muž na dálnici dostal, odkud jel či kam měl namířeno, jsme se nedozvěděli, protože odmítl vypovídat,“ řekla mluvčí.

Stopař je podezřelý ze spáchání přestupku neuposlechnutí výzvy a porušení zákazu vstupu na dálnici. Policie předá oba přestupky k dořešení správnímu orgánu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz