(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Hejtmánek, MF DNES

V automobilce v Kvasinách zemřel dělník, údajně při manipulaci s výtahem

  • 5
V závodě společnosti Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku zemřel v sobotu odpoledne dělník. Mělo se tak stát při manipulaci s výtahem v lakovně. Lékař záchranné služby už muži nedokázal pomoci. Případ šetří policie.

Ke smrtelnému úrazu došlo krátce před 17. hodinou. Informaci iDNES.cz potvrdila policie i krajská záchranka.

„Bylo nám oznámeno smrtelné zranění v jedné výrobní hale na Rychnovsku. Na místě jsme zjistili, že došlo k vážnému zranění s následkem smrti jednoho pracovníka. Zjišťujeme bližší okolnosti a přesnou příčinu. Budeme se věnovat i případnému porušení bezpečnostních předpisů,“ řekl iDNES.cz policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Podle záchranky bylo muži 24 let. Lidé na sociálních sítích hovoří o tom, že šlo o otce dvou dětí, který pracoval na lakovně kvasinské automobilky.

„Podle zatím nepotvrzených informací zemřel 24letý externí zaměstnanec při manipulaci s výtahem. Lakovna je dočasně mimo provoz,“ stojí v příspěvku na facebookové stránce Žijeme Rychnovem. 

„Jeho zranění bylo bohužel neslučitelné se životem a zemřel na místě. Zdravotnická záchranná služba poskytla psychologickou podporu interventa všem zúčastněným zaměstnancům,“ popsal mluvčí krajské záchranky Ivo Novák.

Mluvčí kvasinského závodu Martina Gillichová informaci o tragické nehodě potvrdila, podrobnosti sdělit nechtěla. „Pracovník nebyl zaměstnancem společnosti Škoda Auto. Celá věc je v současné době v šetření Policie České republiky. Prosíme o pochopení, ale tuto záležitost nebudeme blíže komentovat,“ uvedla.

Závod společnosti Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku zaměstnává více než 8,5 tisíce lidí. Vyrábějí se v něm modely Superb, Kodiaq, Karoq a koncernový Seat Ateca. Automobilka do továrny v minulých letech masivně investovala. V roce 2017 v ní sjelo z výrobních linek rekordních 295 tisíc vozů. V loňském roce měla výroba překonat hranici 300 tisíc kusů.