Diskuze

Chybí nám kvalitní manažeři, říká o krizi v Náchodě exministr Heger

Personální krize v náchodské nemocnici je odrazem nedostatku lékařů v celé nemocniční sféře. V rozhovoru pro iDNES.cz to řekl exministr zdravotnictví Leoš Heger z TOP 09. Podle něj selhal především krajský zdravotnický holding, který kraji nedodal dostatek dat, aby mohl situaci relevantně řešit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P27e97t28r 16H78a39j28n64ý

3. 3. 2018 10:49

Ono se to "panu" Hegrovi mluví.Sám byl u toho,když jeho TOPka sebrala nemocným peníze tím,že musí nyní více doplácet a postiženým příspěvky.Takže:Nevěřte takovým politickým turistům jako je Leošek.Ani on sám tomu co říká nevěří!!!!!!

0 2
možnosti

Je to otázka nízkých mezd, ale nikoli ve zdravotnictví, ale v Česku obecně. To, že zdravotní sestry a lékaři odcházejí hned po škole do Německa a Rakouska, je jen logickým důsledkem podhodnocených mezd ve srovnání se sousedními zeměmi. V ostatních oborech je nedostatek lidí taky, a odcházejí do ciziny hned po škole taky. A už je to také vidět, podnikatelé brblají, že jim chybí mladí vyučenci. Ale peníze jim nenabídnou. Na Břeclavsku a Znojemsku prakticky končí v Rakousku drtivá většina absolventů učilišť, jezdí tam na brigády a práci mají slíbenou už během studia..

1 0
možnosti

Nesmysl, bez peněz to nejde. Sebelepší, kvalitnější manažer neudělá zázraky, vždyť stále platí, že bez peněz ani do hospody nelez.

1 0
možnosti