Diskuze

Třídit odpad nestačí, musíme ho vytvářet méně, říká šéf odpadové firmy

Padesát tun odpadu vyprodukují denně lidé v Hradci Králové. I když lépe třídí, odpadu celkově přibývá. Loni stoupl jeho objem o 20 kilogramů na osobu. Podle odpadového hospodáře města a šéfa Hradeckých služeb Radka Sokola je však třídění jen odstraňování následku a řešit se musí hlavně obří produkce odpadu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J44a80n 89T68a43r37a97b26a

13. 8. 2018 7:02

Stačí nevymýšlet českou cestu a podívat se do zahraničí. V Rakousku jsou například odpadkové koše na ulicích se samostatným zásobníkem na vybite baterie skoro všude. V Kanadě, Švédsku a USA má každá domácnost velkou popelnici na směšný odpad plus malé, hnědou na bio plus žlutou na plasty plus zelenou na sklo a vyvážejí se v jeden den. Nikam níc nemusíte nosit a za odvoz odpadu se neplatí. Když se odpad nevejde, dáte ho do pytle správné barvy a odvezou ho. U nás musíte přiložit láhev rumu, jinak pytle neodvezou..... Apropos, v USA, Kanadě a Itálii domácnosti neplatí vodné a stočné....

0 0
možnosti

Zaměřit by se mělo i na zbytečné a předimenzované obaly většiny výrobků, které mají za úkol vytvářet dojem, že jsou větší.

5 0
možnosti

R^ Přesně tak. Jsou případy, kdy obal váží víc, než zboží a nechápu, proč např. SD karta, kterou pracně vyřežu z obalu a dám do foťáku, musí mít dokonce dva obaly. :-/

0 0
možnosti

P13e28t22r 62P25l16o18t

10. 8. 2018 10:18

Navsteva sberneho dvora je vylozene adrenalinovy zazitek. Prodrat se tlupou "spoluobcanu", kteri se vam hrabou ve vozejku a snazi vlezt do auta je opravdu zazitek.

1 0
možnosti

To od nás neznám. Je tam vždy personál, který dává pozor na to, co kam patří a nenechává tam nikoho pobíhat jen tak.

0 0
možnosti

1. "Největší problém je nepořádek kolem, když je kontejner plný, lidé tam třeba už roztříděné tašky nechávají." - to jako že když jde někdo sto metrů nebo více ke kontejneru a ono se ho nějak nepovedlo vyvézt, že by si ten odpad dotyčný měl odnést zpět domů a zkusit to někdy příště? Vynikající názor.

2. "Nepořádek na stanovišti nedělá popelář, ale v drtivé většině lidé." - nepořádek ad 1 je nepořádek způsobený popelářem, resp. odpadovou firmou, ne lidmi. A nepořádek z toho, že při vysypávání kontejneru běžně něco vypadne a nechá se to ležet je jednoznačně nepořádek způsobený popelářem.

2 2
možnosti