Stavba nového kruhového objezdu silnice a podchodu v Třebechovicích pod Orebem...

Stavba nového kruhového objezdu silnice a podchodu v Třebechovicích pod Orebem směrem na Krňovice. (23. 7. 2021) | foto: Martin Veselý, MAFRA

Cestování na Rychnovsko je letos pro otrlé, ale některé objížďky už končí

  • 5
Cestování na Rychnovsko letos v létě vyžaduje značnou trpělivost řidičů. Na cestě z Hradce Králové do Rychnova nad Kněžnou je čekají nejméně tři omezení. Teď se to trochu zlepšilo. Omezení na průtahu Rychnovem poblíž železničního přejezdu u nemocnice mělo trvat do pátku, ale silničáři tam dopravu pustili už v úterý. Na konci srpna čeká na řidiče změna při průjezdu Častolovicemi.

V Rychnově byl kvůli opravě odvodňovacího žlabu v Jiráskově ulici kyvadlový provoz od začátku srpna. Omezení mělo trvat do pátku, ale stavbaři práce dokončili dříve.

„Ještě ráno před půl osmou tam byly kolony, když jsem jel za chvíli zpátky, už to bylo puštěné,“ informoval Rychnovák David Langr.

V Častolovicích stavbaři pracují na opravě mostu přes řeku Bělou. Auta tam projedou jen ve směru od Hradce Králové, od Kostelce nad Orlicí je značená objížďka přes Vamberk a Rychnov nad Kněžnou, pro nákladní vozidla až přes Solnici. 

Na přelomu srpna a září se to má změnit. Průjezd se otočí a zatímco auta od Kostelce projedou bez omezení, doprava od Hradce bude na kruhovém objezdu v Častolovicích odkloněná na Rychnov či Solnici. Druhá etapa prací potrvá od 1. září do 12. října. Pro některé řidiče to může být nepříjemným překvapením. Na oficiálním webu Ředitelství silnic a dálnic www.dopravniinfo.cz je totiž uvedený termín pouze první etapy, avšak popis prací odkazuje na kompletní opravu. Návštěvníci webu se tak mohou mylně domnívat, že omezení v Častolovicích skončí 31. srpna.

Potíže čekají řidiče také v Týništi nad Orlicí a v Třebechovicích pod Orebem. Zatímco situace v Třebechovicích, kde zpočátku auta v kolonách čekala i půl hodiny, se již uklidnila a řidiči tam mohou počítat jen s čekáním kolem deseti minut, komplikovanější je jízda právě přes Častolovice. Řidiči se tam objížďkou mohou zdržet i o půlhodinu.

Dopravní omezení na obchvatu Třebechovic potrvá do 31. října. Ke stejnému datu má skončit také oprava inženýrských sítí v centru města, která brání objížďce ulicemi Třebechovic. Už 3. října skončí uzavírka odbočky do Krňovic a na Pardubice.

Oprava povrchu na obchvatu Týniště nad Orlicí potrvá do 24. října. Provoz je tam veden kyvadlově v jednom pruhu a uzavřená je Mostecká ulice z centra. Omezení je však možné objet přes město.

Potíže mají také řidiči jedoucí na Rychnov od Holic. Až do 30. října potrvá úplná uzavírka silnice I/36 na přejezdu do Borohrádku. Místo se objíždí přes Ostřetín a Horní Jelení.