Diskuze

Krmení nutrií je čím dál oblíbenější, i když je v Hradci už léta zakázané

Rodiče s malými dětmi hledají náhradní výletní cíle za zavřená zoo či herny. Více než dříve teď míří krmit zvěř v oborách, ale přilepšují i nutriím, které se nekontrolovatelně množí a ničí břehy. Jejich krmení v Hradci Králové zakazuje městská vyhláška, přesto nemají o potravu nouzi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

M30a78r82t11i85n 74N29e30p42l

27. 3. 2021 15:25

Chovani techto rodicu, kteri jsou svym detem vzorem, jasne ukazuje, proc je na tom CR tak, jak je... Nevim, zda je horsi ucit deti porusovat predpisy nebo nepouzivat mozek, ale na tom asi nesejde...

2 0
možnosti
PJ

S ohledem na fakt, že znám lidi, kterým se nutrie zakousla i do zimních bot, tak s tím krmením dětmi bych byl hodně opatrný.

1 0
možnosti
MK

Se tu sešla pěkná skupinka masožravců. No nic, přidal bych se. :-D

4 0
možnosti
VM

Masíčko pěkně načesnekované, pečené, delikatesa. Ale musel by to být kousek z chovu, pod veterinární kontrolou, žádná od řeky.

1 0
možnosti
VZ

Krmit nutrie je stejné jako krmit potkany, nechápu, co na tom ti lidé vidí. Je to nepůvodní invazní druh, přenáší nemoci přenosné i na lidi-hlavně leptospiry, a poškozuje břehy právě tam, kde je potřeba aby byly zpevněné- ve městech, kde lidé krmí nejvíce.

10 1
možnosti
PJ

O té nemoci lidi prakticky nic neví, přestože ji můžeme chytit kdekoliv, kde se pohybují hlodavci. Takže lehce, pokud by jí byly nutrie nakažené, si bakterie děti mohou přenést do očí, nebo trávicího ústrojí. Mnoho lidí jí onemocnělo bez větších následků, ale ti co ji chytnou naplno tak to trvá hodně dlouho. A znám případ, kdy to mladému člověkovi rozhodilo psychiku a rok musel být prakticky v izolaci aby měl klid. Školu ale dodělal se zpožděním, a snad je už v pohodě.

Vyšetření potkana na podobné nemoci (kousl když jsme ho odchytávali v bytě) se pohybuje okolo 3,5 tisíc korun. A nelitoval jsem to, pro klid a případně nasazení včas léčby to bylo smysluplné.

0 0
možnosti
JS

Pečená nutrie s bramborovou kaší politou výpekem. Mňam ;-D

10 1
možnosti
PJ

Jak někdo může dát takové lahůdce mínus?

Snad nějaký vegouš, ale vždyť je to dietní maso pro nemocné - pokud se dobře připraví.

Když nám je pekli v závodní jídelně, tak to byl skoro svátek.

2 0
možnosti
MP

Možná by pomohlo varování před nemocemi, které nutrie šíří jako potkani. Třeba leptospiróza, salmonelóza, brucelóza, tularémie, krysí žloutenka nebo některé druhy parazitů... Ale maso z nich je vynikající. V dobách, kdy se ještě mohly chovat, jsme je brali od kolegy v práci a pekli v kalící péči. Vynikající. A když bouchl Černobyl, všechny mu potratily...

11 0
možnosti
Foto

Mám rád nutrii, mňam....

4 1
možnosti
MR

klobásky z nutrií jhsou fakt výborný...R^

8 1
možnosti
JM

J41i16ř41í 74M81a42c86e98k

27. 3. 2021 11:05

Pamatuji, že někdy před 30–40 lety byly jeden čas nutrie u nás občas k mání na jídelních lístcích, a byly velmi dobré (chutnaly jako králík, ale nebyly tak suché). Takže raději než krmení nutrií bych provozoval krmení nutriemi ;-D

12 2
možnosti
JK

ale ono to tak funguje. Samoregulace. Jsou to miláčci, žerou z ruky, pak se vždy objeví někdo, kdo ví, kudy běhá zajíc a po miláčkovi není vidu ani slechu ;-D Nicméně dokážou bejt i zlí (zvláště když člověk nic nedá), když na mě ta vypasená svině cenila ty své dva přední zuby, necítil jsem se úplně komfortně :-)

2 0
možnosti