Příjezd z D11 do centra Hradce byl zavřený, pod tratí se zasekl kamion

  • 15
Podjezd pod železniční tratí v Pražské ulici poblíž hlavního nádraží v Hradci Králové byl dopoledne uzavřený. Ráno se tam zasekl kamion a strhl trolejové vedení. Ulice vede ke sjezdu z dálnice D11, řidiče naváděli na objízdné trasy policisté.

Kamion jel krátce po osmé hodině z centra směrem do Kuklen, k dálnici D11. Řidič nejspíš nerespektoval výškové omezení a najel do podjezdu, přestože byla souprava vyšší.

„Došlo ke stržení trolejového vedení, takže podjezd musel být zcela uzavřen. K poškození samotného podjezdu však nedošlo, železniční doprava proto nebyla omezena,“ popsala hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podjezd vede pod železniční tratí na Prahu a Pardubice. V místě se okamžitě začaly tvořit kolony. Pražská ulice, vedoucí ke sjezdu z dálnice D11, patří k nejfrekventovanějším v Hradci Králové.

„Policisté stojí v Kuklenách a odklánějí dopravu do ulice Za Škodovkou. Ve směru z centra jsou u kruhového objezdu před přejezdem a informují řidiče, že musí jet jinudy,“ řekla dopoledne mluvčí.

Místo bylo zavřené zhruba do 11 hodin. Řidičům jedoucím na dálnici policisté radili jet přes dálniční křižovatku v Opatovicích nad Labem, ostatní mohli místo objet kolem autobusového terminálu, ulicemi A. Dvořáka a Koutníkova. Tudy vedla i objízdná trasa do centra.

„Všechny trolejbusy na lince číslo 3 jsou už nahrazené autobusy. Jezdí se přes nadjezd z druhé strany nádraží, takže je tam zpoždění asi tři minuty,“ informoval o dopadu na městskou hromadnou dopravu v 10 hodin dopravně-technický náměstek hradeckého dopravního podniku Vladimír Pejřil.

Technici začali ihned po nehodě pracovat na opravě vedení. Běžný provoz se do podjezdu mohl vrátit až po ukončení prací na vedení, přestože kamion se podařilo vyprostit už o hodinu dříve.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz