Nehoda dvou vozidel v hradecké části Pouchov (26.12.2017).

Nehoda dvou vozidel v hradecké části Pouchov (26.12.2017). | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Auto po srážce přelomilo sloup s vedením, domácnosti byly bez proudu

  • 3
Pět lidí se v úterý odpoledne lehce zranilo při srážce dvou osobních vozů v hradecké čtvrti Pouchov. Jedno auto skončilo ve sloupu elektrického vedení, který se nárazem rozlomil. Škoda je přes půl milionu korun.

Podle policie může za nehodu pravděpodobně nedání přednosti v jízdě. Nehoda se stala v Hradci Králové na křižovatce ulic Velká a Piletická krátce před pátou hodinou odpoledne.

Oba vozy byly na hlavní silnici. Řidič jedoucí z centra ve voze Volkswagen Golf však při odbočování vlevo zřejmě přehlédl vozidlo jedoucí od Piletic, které do jeho auta narazilo.

„Vlivem nárazu byl golf odhozen za levý okraj vozovky, kde narazil do sloupu elektrického vedení,“ popsala hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová. 

Železobetonový sloup se při nehodě rozlomil a nahnul, což poškodilo i elektrické dráty. Okolní domy tak byly až do nočních hodin bez proudu. 

„Sloup hrozil pádem. Poruchová služba energetiků musela odpojit sloupy v ulici od přívodu elektrické energie. Energetici poté začali za asistence hasičů s kotvením a zajištěním porušeného sloupu,“ popsala mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Teprve po zajištění sloupu mohli hasiči zaklíněné vozidlo vyprostit. Silnice byla do té doby uzavřena.

Při nehodě se lehce zranilo několik lidí včetně dvou dětí ve věku 2,5 a 4,5 roku. Záchranná služba ošetřila celkem pět lidí a odvezla je k vyšetření do nemocnice.

Podle policie zřejmě vozidla nebyla zcela v pořádku. Na obou totiž našli policisté technické závady, a řidičům proto zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

„Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Policisté odhadli škodu na vozidlech na 200 tisíc a 310 tisíc a na sloupu 80 tisíc korun. Přesná příčina dopravní nehody je v šetření dopravních policistů,“ dodala Kormošová.