Nehoda kamionu a dvou osobních vozů na obchvatu České Skalice (23.1.2018). | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Osobní auto na Náchodsku prorazilo nádrž protijedoucímu kamionu

  • 2
Hlavní tah na Náchod ráno na více než hodinu uzavřela nehoda kamionu a dvou osobních aut, při níž utrpěli zranění dva lidé. Auta se střetla na obchvatu České Skalice. Příčinou mohl být mikrospánek.

Policie nehodu stále vyšetřuje. Z dosavadních informací však vyplývá, že osobní vůz značky Volkswagen vyjel do protisměru, kde v tu chvíli jel od Náchoda kamion.

„Zřejmě šlo o zaváhání či zdravotní indispozici řidiče. Protijedoucí kamion se snažil střetu zabránit najetím blíže ke krajnici, ale pak už neměl kam uhýbat,“ popsala náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Auto do kamionu narazilo levým předním blatníkem. Střet utrhl kolo osobního vozu a zdemoloval sloupek u řidiče. Náraz také protrhl nádrž kamionu, z níž začala vytékat nafta. Kamion pak narazil ještě do dalšího vozidla, kterému rozpáral zadní část levého boku. Dva řidiče musela ošetřit přivolaná záchranka.

„Z proražené nádrže kamionu hasiči zachytili vytékající naftu, zbylou poté přečerpali. Na místo se dostavil i protichemický automobil z požární stanice v Náchodě,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Policie kvůli nehodě obchvat asi na 1,5 hodiny zcela uzavřela a dopravu odkláněla přes Českou Skalici. Další zhruba hodinu pak pouštěla dopravu kyvadlově. Doprava byla obnovena před půl jedenáctou.