Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Lidé bojují proti nelegální ubytovně. Majitel se hájí, že prostory jen pronajal

Už je to více než měsíc, kdy obyvatelé Boční ulice v královéhradecké čtvrti Svobodné Dvory upozornili na vznik nelegální ubytovny pro zahraniční dělníky v areálu strojírenské firmy Ligmet SD. Pokud ji úřady nezavřou, chtějí sousedé držet hladovku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Senátor Holásek včera do celého světa od Kačerova po Bradavice rozeslal mail o tom,jak sice málem umřel pro obecní blaho,ale dokázal to a ubytovna končí!Už méně je známé to,že ve čtvrtek byly na Ligmet a sousední areál vyhlášeny EXEKUCE! Co to všechno znamená jako neprávník nevím,ale nejspíš je to zásadní pro to,že se firma zbaví naprosté většiny závazků a tedy možná pokuta bude v podstatě nevymožitelná. A myslím,že tímto začíná druhé kolo,kdy se starý vlastník s novou identitou pokusí vše nějak zlegalizovat a lze očekávat obvyklý scénář,kdy kompetentní úřady jdou vlivnému člověku na ruku - vyšachování sousedů jejich ignorováním,resp. vylučováním jako účastníků stav. řízení atd.

Kauza každému ukázala,kdo je kdo. Z veřejných zdrojů každý vidí,že jediní,kdo pro obyvatele Boční něco udělali a zaslouží si veřejné poděkování byli poslanec Jiří Mašek a zastupitelé paní Věra Pourová a Jiří Langer,všichni za ANO. Jinak kde byla obvyklá jména hrozící pěstičkama za občany HK? ODS je v tom díky Matexu a Soukupovi namočená po uši, v HDK ušař Fink najednou ohluchl a Springerová oněměla zděšením z toho,co jim spolustraník před volbama provedl,ZaZ Zárubas Hanouskem přesejvají písek na opravu Šrámkova mostu,komunisti a socani se klepou radostí,jak si kopáním do mrtvol vylepší kampaň,ale teď byli jednotně zticha a nejlepší je ten exprimátor Dvořák za Pyjáty,co by za ně rád mynystrantoval v zahraničí.Nepřítomně se na nás usmívá z každé plakátovací plochy,ale že by kdy měl názorna Dohnala,koloběžky nebo Ligmet se nikde nedozvíte. Za měsíc se všichni jmenovaní i ti další nejmenovaní budou předhánět v řečnění a ve slibování ráje na zemi s hlavním městem v HK. Tak si zapamatujte,jak byli zticha v době,kdy pro občany mohli něco udělat.

0 0
možnosti
VJ

V44í93t 14J68ů31z15a

16. 8. 2021 21:32

Skutečně jako neprávník nejste schopen rozlišit ani mezi exekucí a bankrotem.

0 0
možnosti
LH

L16i55b81o94r 74H65a31m14p44l

11. 8. 2021 22:54

K věci tolik.Každý ,kdo si chce o věci něco přečíst-vřele doporučuji velmi výživné čtení o aktérech místní politiky,kteří nechybějí na čelných místech svých partají prakticky na žádné kandidátce.FB Svobodné Dvory.Kauza už jede více ,nežli měsíc,ale až poslední dobou je o ní díky důrazu Spolku slyšet. Spolek oslovil možná 50 osob z různých pater politiky a lze říci,že jediný z těch vyšších je (a na FB) MUDr.Jiří Mašek,který pro věc hodně udělal a na jehož FB najdete vše podstatné. Jeho příspěvky rád sdílí a v TV se velmi rád předvádí náměstek primátora Pavel Elvis Marek,ten dobrý muž,kterému vděčíme za zpočátku velmi vstřícný přístup k EKB přes varování,která ze všech stran dostával. Poté,co se stalo to,co všude jinde v zemi,tedy zejméma manýry jezdců a provozovatelů,tak rázně otočil a EKB vyhlašuje válku,jak víme z médií.Nyní na všechny strany hlásá,že nelegální ubytovny v HK nechceme(asi neví,že takových nějakých nejasných je v okruhu jeden km od Ligmetu nejméně 5. Rozdíl je v tom,že jinde se obyvatelé nechovají v duchu svých folklórních tradic,takže se o nich moc neví.Takže se o ně kompetentní úřady nijak nezajímají. Tady bylo možno urvat body do kampaně do voleb,tak pan náměstek začal mluvit,čímž,jak je u něj zvykem vše končí.Kterou instituci a s jakým výsledkem oslovil se nedovíme ani z jeho velmi trapné sebeprezentace na soc.sítích.A aby si nerozhněval své koaliční kamarády,kteří jej dosud drží na židli,tak sice příspěvky pana Maška sdílí,ale okamžitě je zasype haldou ubohých banalit.

I zde,v hromadě bezobsažného balastu ale lze najít velkou pravdu,cituji:,,K získání nepřátel nejsou třeba hádky. Stačí říct,co si myslíte.....

Tak Pavle dobrou chuť u Tvých prosluněných snídaní.

0 0
možnosti
LH

L44i38b40o85r 71H62a51m20p40l

11. 8. 2021 23:10

Na 2 000 znaků se nevešlo toto. V článku je zmíněno,že nožičky,které si ráno obouvají a vpodvečer zouvají tu hromadu špinavých bagančat na schodech Ligmetu odvážejí auta s polepem MATEX.Optáte -li se strýce Gúgla na Matex,řekne Vám,že firmu založil nějaký Martin Žítek.Z čeho Matex žije zejména zjistíte pohledem na schválená usnesení Zastupitelstva HK.

Pak se strýce zeptáte na HC Moutfield HK a zvíte,že jistý Martin Žítek je zde člen Představenstva,nějaký Soukup,co údajně předsedá Zastupitelskému klubu modrých ptakopysků je tam místopředseda a druhý místopředseda je tam nějaký,prý exkoaliční Pavel Marek....Čort znajet,co tenhle strejda Guglů všechno nevykecá....

0 0
možnosti
MP

To je stejné jak v Pce hospodě pod Zastávkou

0 0
možnosti
Foto

Nerozumím tomu, že si s problémem neumí poradit "stát".

Člověk by myslel, že pokud z kanceláří vznikne ubytovna, nesplňuje řadu požadavků stavebních, hygienických, možná požárních....?

9 0
možnosti
  • Nejčtenější

U Pardubic usmrtil vlak člověka, provoz na hlavní trati byl ráno přerušen

3. května 2024  6:30,  aktualizováno  9:44

Na hlavní koridorové trati u Pardubic brzy ráno vlak srazil a usmrtil člověka. Nehoda omezila...

Jelen už není největším zvířetem Krkonoš, kolem Žacléře pozorovali losa

6. května 2024  15:08

Los evropský by mohl po desítkách let odsunout z pozice největšího krkonošského savce jelena...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nehoda cisterny s argonem uzavřela na dvě hodiny D11 na Hradec

6. května 2024  12:03,  aktualizováno  14:33

Nehoda cisterny se zkapalněným argonem uzavřela dopoledne na víc než dvě hodiny dálnici D11 ve...

Hradec Králové - Olomouc 3:1, hosté neudrželi vedení, nalomil je vlastní gól

5. května 2024  14:40,  aktualizováno  20:35

Rychle vedli, ale ještě do přestávky prohrávali o dvě branky. Olomoučtí fotbalisté nenavázali na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Unikátní pohled do zámeckého sklepa, komunisté si tam postavili kryt

7. května 2024

Premium Historické sklepení zámku v Rychnově nad Kněžnou mělo posloužit jako úkryt pro komunistické...

Unikátní pohled do zámeckého sklepa, komunisté si tam postavili kryt

7. května 2024

Premium Historické sklepení zámku v Rychnově nad Kněžnou mělo posloužit jako úkryt pro komunistické...

Podnikatel myslel, že investuje. Podvodníci zatím vysáli z jeho účtů 20 milionů

7. května 2024  16:53

O 20 milionů korun přišel kvůli internetovým podvodníkům třiašedesátiletý muž z Hradecka. Podle...

Hradecká nemocnice postaví supermoderní pavilon pro infekční choroby

7. května 2024  12:45

Pacienti s infekčními nemocemi už se nebudou muset léčit v zastaralém pavilonu v Hradci Králové....

Ceny s hořkostí pomsty. Zastupitelé vyřadili biology, kteří odporovali radnici

6. května 2024  17:30

Hořkou pachuť bude mít předávání výročních cen Hradce Králové. Politikaření a zřejmě i msta za...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...