Srážka auta a vlaku v Nové Pace (12. 8. 2021)

Srážka auta a vlaku v Nové Pace (12. 8. 2021) | foto: HZS Královéhradeckého kraje

U Nové Paky se střetlo auto s vlakem, spolujezdec musel do nemocnice

  • 0
V Nové Pace v městské části Valdov se na železničním přejezdu bez závor srazil osobní vlak s autem. Dva lidé z havarovaného vozu utrpěli lehká zranění.

Nehoda se stala po půl deváté ráno na okraji Nové Paky. Osobní vůz po nárazu skončil mimo silnici asi pět metrů za železničním přejezdem.

„Čtyřiasedmdesátiletý řidič osobního vozidla zřejmě nerespektoval zvukové a světelné znamení a vjel na přejezd bez závor,“ řekla hradecká policejní mluvčí Eliška Majerová.

„Řidič a spolujezdec utrpěli lehčí zranění. Spolujezdec byl převezen do nemocnice. Ve vlaku cestovalo pět osob plus strojvedoucí, ti jsou bez zranění,“ uvedla mluvčí.

Policisté přesnou příčinu nehody vyšetřují. U řidiče ani strojvedoucího alkohol nezjistili.

Železniční doprava mezi Lázněmi Bělohrad a Novou Pakou na regionální trati Chlumec nad Cidlinou - Trutnov byla téměř tři hodiny přerušena.

U nehody zasahovala profesionální jednotka hasičů z Nové Paky. „Hasiči zajistili místo zásahu i havarované vozidlo, dále pomohli několika osobám z vlaku a doprovodili je k náhradní autobusové dopravě. Místo si následně převzala drážní jednotka Správy železnic,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,