Diskuze

Vinohrad na chráněném Zebíně narazil u úřadů, farmář ho založí na poli

Plány zemědělce Petra Mráze na vinohrad na sopce Zebín u Jičína vzaly za své. Rozčarování z úředních průtahů ho však neodradilo. Našel si jiné místo, révu zasadí za pár týdnů a první vinobraní chystá na rok 2023.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P81e62t88r 60H89n34y44k

29. 3. 2021 22:57

Já si na Zebíně vzpomínám na akátové houštiny. Ten vinohrad by tam byl hezčí, než ten houštinový bordel. A víno by mohlo být zajímavé, protože hornina ze které je Zebín je jiná než v okolí.

2 0
možnosti

Byrokracie sráží náš stát a lidi tam, kde se momentálně nacházíme, a to ještě nejspíš ještě není úplné dno ... Všude se najdou lidé, kteří jsou ne/přející ... Ať se tomuto pánovi daří, rád ochutnám jeho víno, pokud bude k dispozici za 2 roky

1 0
možnosti

Byrokracie jistě také, ale v druhé řadě i posouzení profesně vzdělaných profesorů zemědělské university. Do ekologických organizací se nacpali politici jež jinde neměli šanci. Za mého mládí, jednoho sadaře zemědělského statku na Roudnicku málem tahali po soudech, když se opovážil vysazovat ořešáky Mars na severní úbočí roudnických kopců. Vysázely jsme jich pět ha. Zisk z nich sice přišel až za sedm let, ale rozhodně se tehdy statku vyplatil V minulosti , díky obecním kronikám minulých staletí, se dozvíte, o zakládání a pěstování nejen vinohradů ale i chmelnic pro regionální pivovary na Jičínsku a Královehradecku. A to i v lokalitách kde by se toho dnes člověk ani nenadál.

0 0
možnosti