Diskuze

Vodí turisty na zapomenuté stezky Krkonoš, zná cesty budařské i dřevařské

Jana Tesařová v Krkonoších rozplétá pavučinu horských pěšin, svážnic, stezek a zanikajících chodníků. Pronikla až do míst, o kterých se návštěvníkům hor ani nezdá. Reportáže z těchto výprav shrnula ve své nové knize Toulky Krkonošemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

A to se jako může? Chodit v krnapu po neznačené cestě?

1 1
možnosti

J10a24n 90Š86i43ř85i61n24a

16. 10. 2017 12:28

Mimo 1. zónu (nově klidové území) může a stejně tak i na Šumavě. Mimo značky se u nás nesmí chodit jen v národních přírodních rezervacích, klidových oblastech (1. zónách) národních parků a některých přírodních rezervacích.

1 0
možnosti
PK

Lidi, kteří chodí po horách pěšky nejsou riziko pro přírodu. Nevím jestli tam někdy zdejší "ochránci" zavítali, ale největším problémem jsou lidi, kteří se tam v zimě prohánějí na skútrech pro zábavu a v létě na čtyřkolkách. Na některé boudy vozí auta turisty ze zdola. (Např. na Luční.) Tam bych viděla problém.

Nechápu, proč by nemohli po Krkonoších chodit lidi pěšky i po neznačených trasách. Člověk na cestě žádnou velkou škodu nenadělá.

4 0
možnosti
MV

Jsem Krkonošák a naprosto s Vámi souhlasím!

0 0
možnosti
MV

Příspěvek měl být jako reakce na Miroslav Med

0 0
možnosti
MM

Já bych měl k těm odsudkům takovou poznámku. Jsou turisté a "turisté". Pokud se ta paní dělí o své poznatky se skutečnými turisty (majícími úctu k přírodě a zajímajícími se o historii), nevidím na jejím počínání nic špatného. Ti rádobyturisté stejně většinou přijedou na parkoviště k lanovce, nechají se vyvézt nahoru, tam si udělají selfíčko a zase se vrátí zpět. V horším případě se pomotají někde v okruhu dvou kilometrů a nechají po sobě binec. Mnohem horším (z hlediska přírody) jsou ti, kteří chtějí přitáhnout co nejvíc návštěvníků a tak budují další a větší parkoviště, lanovky, tobogány, sjezdovky, vleky, příšernosti typu "stezka v oblacích" a další "atrakce". Chápu to, že chtějí vyjít vstříc mastňákům a vydělat na nich peníze, nicméně přírodě ve svém okolí tím prokazují medvědí službu.

8 0
možnosti
JL

Ty davy pod Sněžkou jsou příšerné. Zajímalo by mě, kolik lidí by se tam procházelo, nebýt té &@#$ lanovky.

3 0
možnosti
MP

Dnes to tam muselo vypadat jako za chvilku u pokladen na Spartě.

1 0
možnosti
PC

Proboha - ať je nikam nevodí. Ti ať si zůstanou u vyasfaltovaných cest před restaurací a ve svých autech. Pak ať se otočí - a jedou pryč. Jinak opravdu zmizí i poslední kousky přírody. Paní bych za toto trestal... Přál bych jí, aby si našla jiný způsob obživy a nevšímala si popisované přírody. Ta jí nic neudělala...

0 11
možnosti
JV

lidi kteří potřebují auto, lanovku, restaurace a asfalt s ní stejně nepůjdou

0 0
možnosti
VP

Pokud to jsou fotky z míst kam je vod,tak i když tu slečnu neznám,většinu těch míst jsem navšívil.

0 0
možnosti
MV

Nejde o to, že jste je navštívil, ale po jakých cestách jste k nim došel, protože "cesta je cíl" :)

2 0
možnosti
Foto

To máte v Krkonoších málo turistů????!!!!

Proboha, vždyť ta příroda už teď trpí velikou návštěvností.

3 6
možnosti
Foto

J31a37n 86K15ř28í23ž

15. 10. 2017 11:04

Super!!!!

5 1
možnosti
PC

To je ironie, že?...

2 4
možnosti