ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Muž tajil hluchoněmému synovi jeho invalidní důchod, statisíce utratil

  • 6
Kriminalisté prověřují jednání muže z Náchodska, který podle dosavadních zjištění podvedl a okradl svého hendikepovaného syna. Zatajil mu totiž, že dostává invalidní důchod a tyto peníze pak utrácel, jménem svého syna také uzavřel více půjček. Mladíkovi vznikla škoda ve výši 800 tisíc korun.

Od začátku roku se policisté zabývají případem osmačtyřicetiletého muže, který je podezřelý, že v posledních šesti letech spáchal několik trestných činů.

Podle vyšetřovatelů muž využil postižení svého potomka a založil mu bankovní účet s tím, že peníze, které na něj přicházely, pak používal pro vlastní potřebu. Synovi totiž zatajil, že mu úřady přiznaly invalidní důchod a že mu ho vyplatily i zpětně. Takto vznikla mladíkovi škoda vyčíslená na 800 tisíc korun.

„Muž také na jméno svého syna od roku 2014 do roku 2020 uzavřel nezjištěné množství půjček v nezjištěné výši, a to bez vědomí oprávněného majitele účtu, tedy svého syna,“ popsala mluvčí hradecké policie Lucie Konečná.

Za krádež, zpronevěru, úvěrový podvod, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizích práv hrozí muži u soudu několikaletý trest vězení.