Čtveřice cizinců ve dvou hotelech vyjedla minibar a zmizela bez placení

  • 2
Hradecká policie podezírá z podvodu čtyři cizince, kteří se ubytovali ve dvou hotelech v Hradci Králové, snědli zásoby minibaru a zmizeli. Platbu z karty, kterou na recepci předložili, nebylo možné provést. Zaměstnancům pouze vyjel doklad, že je nutné kartu zadržet.

Podle policie si dvě ženy a dva muži přes internetový ubytovací portál zarezervovali ubytování na čtyři noci ve dvou hradeckých hotelech. Při příjezdu si převzali klíče od pokojů, použili sprchu, snědli občerstvení z minibaru a odešli neznámo kam. 

„Do současné doby se nevrátili, nezaplatili a z jednoho hotelu odnesli navíc i klíče od pokojů. V jednom hotelu způsobili škodu přes čtyři tisíce a v druhém téměř patnáct tisíc korun. V obou hotelech se ubytovali ve stejný den,“ sdělila mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Když chtěli ubytovatelé strhnout dlužnou částku z platební karty, jejíž číslo čtveřice předložila jako garanci platby, vyjel jim pouze doklad, že platbu nelze provést a že je třeba kartu zadržet.

„V tu chvíli jim došlo, že jde pravděpodobně o podvodníky. Zkoušeli je kontaktovat i na uvedeném mobilním čísle, bohužel však bezúspěšně,“ řekla Kormošová.

Podle policie šlo o dvě Estonky ve věku 22 a 33 let, 35letého Estonce a třicetiletého Fina, kteří jezdí Škodou Fabia červenovínové barvy.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin podvodu, za který hrozí až dvouletý trest. Z evidencí jsme také zjistili, že obdobný případ řeší kolegové z Jaroměře a Jižních Čech. Není vyloučeno, že podvedených ubytovatelů bude víc,“ dodala mluvčí.