Na Rychnovsku se střetl osobní vůz s autobusem, tři lidé se zranili

  • 0
Mezi Podbřezím a Bílým Újezdem na Rychnovsku na silnici I/14 se v pondělí ráno srazil autobus a osobní auto. Hasiči vyprostili zraněnou dvoučlennou posádku. Zranil se i jeden cestující z autobusu, dalších asi dvacet lidí je v pořádku. Silnice byla uzavřena celé dopoledne, řidiči jezdili po objížďkách.

Nehoda se stala na rovném úseku kolem půl osmé ráno. Autobus mířil směrem na Rychnov, skončil po nárazu zčásti v příkopu mezi silnicí a cyklostezkou. Osobní vůz se nacházel v opačném příkopu.

„Silnice je znovu průjezdná zhruba od 12:15. Tři lidé byli v péči lékařů, dva z osobního auta a jeden z autobusu. U řidiče autobusu nebyl zjištěn alkohol, u řidičky osobního vozu je nařízen odběr krve. Veškeré okolnosti nehody jsou v šetření,“ řekla policejní mluvčí Lucie Konečná.

K vyproštění posádky zdemolovaného auta použili hasiči hydraulické zařízení. Zabezpečovali místo události a zajistili havarovaná vozidla proti vzniku požáru, pomáhali také záchranářům při ošetřování zraněných.

„Jednu zraněnou osobu transportoval do nemocnice vrtulník, další dvě převezly sanitky,“ sdělili hasiči během dopoledne.

Hasiči povolali z hradecké centrální stanice evakuační autobus pro cestující, ale dopravce rychle zařídil náhradní dopravu a hasičský autobus se vracel na základnu.

„Kolem 12. hodiny bylo osobní vozidlo naloženo na odtah, vyproštěn byl i autobus. Majetkový správce byl vyrozuměn s tím, aby zajistil označení poškozené silnice a snížil rychlosti v daném místě,“ uvedla po zásahu mluvčí hradeckých hasičů Martina Götzová.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou a JSDH Solnice. Havarovaná vozidla zajistili a provedli protipožární opatření.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz