Ve Volanově na Trutnovsku hasiči vyprostili kamion, který zůstal v zatáčce opřený o dům. (25. října 2023) | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Kamion vjel do zákazu, opřel se o dům a ucpal úzkou objížďku. Tahali ho hasiči

  • 27
Zahraniční řidič zatarasil kamionem úzkou objížďku ve Volanově na předměstí Trutnova. Třebaže tudy nákladní auta vůbec nesmí projíždět, šofér se snažil do odbočky vjet. Návěsem se však opřel o dům. Vyprostit ho museli hasiči.

Ředitelství silnic a dálnic ve Volanově na silnici I/16 opravuje od července do konce října most přes potok, proto je tam krátká objížďka pro obyvatele Trutnova i okolních obcí. Čeká se tam před semafory, provoz je kyvadlový. Nákladní auta mají jet přes Hostinné.

Nehoda se stala ve středu kolem 10:15 a na desítky minut zablokovala průjezd Volanovem. Podle informací portálu iDNES.cz měl návěs litevskou značku.

„K dopravní nehodě došlo na křižovatce ulic Jičínská a U Sokolovny. Řidič nákladní soupravy vjel do zákazu vjezdu a na úzkou objízdnou trasu. Poškodil fasádu domu a svislé dopravní značení. Hlídka uložila řidiči na místě pokutu,“ sdělila mluvčí hradecké policie Šárka Pižlová, výši pokuty neuvedla. Strážníci a policisté odkláněli dopravu přes Hrádeček.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Lidé ve facebookové skupině Trutnováci si všímají, že nejde o ojedinělý případ a polské, ukrajinské či německé kamiony tam občas přijedou.

Lze to vidět i na online přenosu z webové kamery HD Internet, která snímá opravu mostu. Ve čtvrtek dopoledne se pokoušel najet do ulice U Sokolovny polský kamion, ale řidiče včas zastavil jiný muž, který k němu přiběhl. Kamion pak vycouval zpět po silnici I/16.

17. května 2018