Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas do palírny

Nečekejte na dobu, kdy přehnané zásoby začnou chytat plíseň. Z takových už nelze vyrobit ani kvalitní mošt, ani pálenku. Pokud jde o kvalitní a dobře uskladněná zimní jablka, nic jste nepromeškali a můžete si tohoto snad nejzdravějšího tuzemského ovoce užívat do sytosti a svému organismu ku prospěchu až do jara. Jak tedy se zimními jablky naložit co nejlépe?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

vymrzovac

14. 1. 2009 8:55
drobná finta..............

.....taky řeším,co s jabkama,který haranti nežerou......teda pokud jim je nenakrájím a nestrčím pod nos u teloše.     Tak jsem to nakrájel na plátky a vrazil to na plata pod strop do sauny. Perfektní sušárna.Sedím a ochutnávám;-D:-P....jablečná vůně kolem sauny;-D......dnes když sedím v odpočívárně,krájím další jabka

0 0
možnosti
PJ

Shumway

12. 1. 2009 21:37
je třeba zdůraznit

že vyrábět pálenku se smí jenom z vlastního ovoce. tedy je třeba k ovoci vlastnit i stromy . jeden totiž nikdy neví, jestli to celníky nenapadne zkontrolovat

0 0
možnosti
V

vazne.jo

10. 1. 2009 18:41
Kdo poradí palírnu u M. Lázní?

Byl bych vděčný na tip nebo adresu, kde mohu vypálit mé jablka a sice pokud možno někde v blízkosti Tachova a M. Lázní nebo eventuelně v Karlovarském či Plzeňském kraji?

0 0
možnosti
ZS

Z-S

10. 1. 2009 21:16
Re: Kdo poradí palírnu u M. Lázní?

Kostrčany (KV), Ledce (Plzeň)

0 0
možnosti
VM

vlmach

10. 1. 2009 16:32
Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas d

Rozumně uložená měna.

0 0
možnosti
MD

daadyy

10. 1. 2009 18:39
Re: Než nechat jablka ve sklepě zplesnivět, raději s nimi včas d

No RUM z jablek neuděláš ne? ;-D

0 0
možnosti

sorgedoktor

10. 1. 2009 8:45
Skladování jablek,,

se  dá dělat    snad poschklazením.Velkopodnikatelé  v mrazíících  boxwch s dusíkem..

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

14. 1. 2009 8:59
Re: Skladování jablek,,

no,mrazicí asi těžko,odhadoval bych to na 3-5°C a vysokou vlhkost.Nad tím dusíkem jsem taky uvažoval,ale zatím jsem to nezkoušel,není čas. Ví někdo,jaká atmosféra se používá ve velkoskladech jablek?

0 0
možnosti

sorgedoktor

10. 1. 2009 8:43
O pektinuna snižování cholesterolu

ví  každý, s tím olovem a   rtutí tomum  moc  nevěřím, neopssali jste  někde něco  špatně??

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

28. dubna 2024

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít

27. dubna 2024

Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....