- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kořenovou zeleninu je nejlepší očistit, nakrájet a šoupnout do mrazáku. Není pak potřeba hlídat vlhkost, vyhazovat hnijící kusy, každý rok shánět nový písek a hlavně se tahat s mnoha těžkými bednami pří ukládání/čištění.
Letos skladuji mrkev na záhonu a je pořád čerstvá. Jen párkrát jsem ji přikryl před mrazem a vydržela. Ve srovnání s kupovanou je sice tvarem ošklivější, často rozvětvená a červavá, ale bio.
Tak v mém případě je to jednoduché, vařím často a z čerstvého a většiny kusů zeleniny mám kolem kuchyně (nemám sklep nebo spižírnu, takže v podstatě všechno je kolem) a bohužel často nějaké kusy vyhazuji. Takže vědět, kde možná dělám chybu, se hodí a třebas něco pak vydrží déle.
Vážně je někdo schopen věnovat tolik úsilí a času kontrole zeleniny???