Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Sýrová pomazánka s červy pěkně křupala, tvrdí redaktor MF DNES

V rámci kurzu vaření hmyzích specialit vyzkoušel redaktor MF DNES Ondřej Černý, jak chutnají. Kurzy vedl Petr Ocknecht, kuchař a cukrář z brněnského Palace Hotelu. Podle něho jsou někteří lidé za cvrčky a červy ochotní jet i stovky kilometrů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

HLNOCD4

5. 4. 2010 22:35
uprime receno....

radsi chcipnu hlady nez abych zral nakej hmyz. Muze to bejt tisickrat vyzivny, ale do huby to proste nestrcim.

0 0
možnosti
LP

lipl

5. 4. 2010 12:47
Hmyz je potrava budoucnosti

Třeba v pečivu, tam je larev potemníka...

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

5. 4. 2010 11:27
Nic nového ani překvapujícího

Při svých cestách JV Asií jsem ochutnal nejeden druh hmyzu a mnohé mi dokonce chtnalo.

Třaba v Thajsku smažené a nějakým kořením posypané kobylky a červi - chuťově bych to přirovnal k arašídovým křupkám - mňam;-)R^V Kambodži jsem sice musel chvíli překonávat odpor k ochutnávce smaženého velkého pavouka sklípkana,ale když člověk zavře oči a soustředí se jen na chuť tak popravdě je to celkem dobrý.A hlavně plný proteinů a vitamínů;-)

0 0
možnosti
VF

Xladi

5. 4. 2010 10:09
Pro pana redaktora

bych měl výborný lipový čaj se sušenými muškami živenými jen lípou, nějak jsem nedotáhl sušení a oni se mi ve sklenici romnožili, bohužel nejsem schpen to pozřít tak to pít nebudu;-D

0 0
možnosti
DT

Dobrý Táta

5. 4. 2010 9:20
Tak tak

Přesně takhle si představuju všechny redaktory serveru iDnes. Obtloustlé třicátníky, kteří jsou líní se oholit, ale nejsou líní se nažrat nějakou žouželí. K tomu samozřejmě obligátní slušivé brýle, abychom tomu dali punc serioznosti a intelektu. Krása...

0 0
možnosti
CMJSP

Cenzorova Matka Je Stara Pochva

5. 4. 2010 9:21
Re: Tak tak

vyborne tati, pripojuji se R^R^R^

0 0
možnosti
S

slavex

5. 4. 2010 8:50
Tak . . . . . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Jediné co mně po přečtení tohoto propagačního článku napadlo je staré ale dobré pořekadlo : "Dobré prase všechno spase" ! ! !   Rv Rv Rv

0 0
možnosti
Q

Quick

5. 4. 2010 8:48
překlep

myšleno bylo"žádný Kód"... ne jód i když ten jim možná taky chybí a cvrčkové jim ho dodaj!

0 0
možnosti
Q

Quick

5. 4. 2010 8:46
trapné

Je to vážně trapná záležitost. Je ten kdo jí hmyz vůbec ještě člověk? možná dovedu pochopit zoufalce někde na jihu planety kde nemají vůbec co jíst ale v evropě v 21.století bych čekal že cvrčky a moučné červy bychom mohli nechat k snědku spíš ptákům a vůbec těm kterým je tahle potrava vlastní.

to že se servírují v hotelu je fakt ubohost a vypovídá to mnohé o těch co se na tom podílejí.ale na druhou stranu -někdo prostě v sobě žádný jód nemá-podívejte se do konga -tam se pojídají dodnes lidé mezi sebou.taky jim to připadá normální...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

28. dubna 2024

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít

27. dubna 2024

Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....